Samen bouwen aan een sterk en groen Europa
met Gerben-Jan Gerbrandy

Samen bouwen aan een sterk en groen Europa

We moeten aan de slag. De toekomst vraagt om actie. Lees hieronder mijn motivatie om nu in te stappen en mij te kandideren voor het lijsttrekkerschap van D66 voor de Europese verkiezingen in 2024.Beste leden,

Oorlog in Europa, verdrinkende asielzoekers, een brandend zuiden, overstromingen in het noorden, torenhoge inflatie. De wereld staat letterlijk en figuurlijk in brand. Grote maatschappelijke veranderingen zoals geopolitieke verschuivingen, verduurzaming, en digitalisering doen zekerheden verdwijnen en creëren onrust en angst voor de toekomst. En juist nu groeien politieke partijen die zich wanhopig verzetten tegen deze veranderingen.

De problemen waarmee we geconfronteerd worden, hebben een ding gemeen: ze zijn grensoverschrijdend en vragen om een internationale, vaak Europese, aanpak. En die is er! Met de gezamenlijke steun aan Oekraïne, de Green Deal, een Europees minimum loon, het inperken van de macht van big tech, etc. is de EU geopolitiek ontwaakt en leidend geworden in de wereld.


De weg naar een sterk, eensgezind en ambitieus Europa moet verder doorgezet worden. Daarom zijn de Europese verkiezingen van 2024 zo belangrijk. Een conservatieve, populistische meerderheid in het Europees Parlement brengt dat belangrijke proces in gevaar. Zoals onlangs al gebeurde bij de natuurherstelwet. We kunnen ons dat simpelweg niet veroorloven.


In dit cruciale krachtenveld kan en wil ik niet aan de zijlijn blijven staan. Ik wil al mijn kennis en ervaring inzetten en D66-lijsttrekker worden voor de Europese verkiezingen. Brusselse politieke ervaring is in mijn ogen cruciaal om een sterke, invloedrijke delegatie te kunnen leiden.


Tussen 2009 en 2019 heb ik als lid van het Europees Parlement aangetoond het verschil te kunnen maken. Ik heb de parlementaire enquête naar dieselgate in het EP geleid, de belangrijkste klimaatwet namens het EP uitonderhandeld, een ambitieuze Europese biodiversiteitsstrategie tot stand gebracht, een grote bijdrage geleverd aan vooruitstrevend energiebeleid, en nog veel meer. Niet voor niets werd ik in 2018, als eerste en enige Europarlementariër ooit, uitgeroepen tot de Groenste politicus van Nederland.


Dat werk wil ik vanaf 2024 voortzetten en met een sterke D66-delegatie beslissend zijn in het Europees Parlement. In een verbindende stijl, vol optimisme en met geloof in de toekomst.

Samen bouwen aan een groen en sterk Europa. Doe je mee?

Gerben-Jan Gerbrandy
Geïnspireerd? Stem op mij bij de interne verkiezingen via mijnd66.nl, neem contact met mij op of kijk op een van onderstaande socials voor meer informatie.

Tot snel!

Gerben-Jan